Gabi Lăcureanu aduce medalii de aur în orice cramă. I se mai spune „oenologul care îmblânzește unicornul”, fiindcă unicornul este simbolul cramei Licorna, cea care îl ține pe Gabriel legat de glie de vreo patru ani.
Articol publicat în Revista Cariere, Autor: Daniela Palade Teodorescu
Cu vinul Bon Viveur 2014 roșu medaliat cu Aur la Decanter în primăvară (singurul vin roșu românesc cu această recunoaștere) și Argint la aceeași competiție pentru Serafim Fetească neagră 2015 și Tămâioasă românească 2016, Licorna Winehouse este prima cramă românească în măsură să confirme o “recoltă bogată” în 2018. O recoltă de medalii, căci până la strugurii din acest sezon mai e vreme. Am stat de vorbă cu Gabi Lăcureanu, enologul cramei, și am aflat că veștile de la micul producător sunt chiar mai spectaculoase.
Publicat de Vinul.ro, Autor: Cezar Ioan
Un tânăr oenolog, Gabriel Lăcureanu, a transformat o veche cramă fără prea multe aspirații, construită în 1909 la Dealu Mare, într-o afacere care câștigă pentru vinurile sale, medalii după medalii la concursurile naționale și internaționale. În timpul culesului, creatorul vinului rămâne lângă strugurii săi până când ultimul ciorchine este desprins de pe viță, pus în lădiță, apoi în presă, ca într-un final să ajungă în cramă, unde îl așteaptă mai multe trasformări gândite de oenolog.
Publicat și difuzat la RFI Autor: Ana Maria Florea Harrison
Cine a vizitat viile și noua cramă Licorna din Dealu Mare știe bine că, dincolo de dimensiuni și de încadrarea geografică – plantațiile se află în vecinătatea vastelor întinderi de vie ale cramelor Budureasca și Tohani - acest mic producător are standarde înalte, ținută impecabilă, vițe nobile, viticultori și vinificatori pe măsură. Și dacă echipa Gabi Lăcureanu și Florin Preda, formată dintr-un oenolog de top și un director de vânzări profesionist, ne este cunoscută încă de pe vremea când activa la Crama Basilescu, noile vinuri de care aceasta se îngrijește la Licorna au constituit pentru cei mai mulți dintre noi cea mai frumoasă surpriză.
Publicație: CDViN.ro. Autor: Pivnicer
I still remember that sunny day when a small group of #winelovers set out from Bucharest for Licorna Winehouse, Prahova County.Spaswinefood's last wine country adventure in Southern Romanian included wineries in the Muntenia wine region, one of the most important wine regions in the country. Licorna Winehouse is located in a special wine area, the Dealu Mare, within the Muntenia. Our Licorna visit was the perfect opportunity to gain a few insights into this wine region.
E toamnă, viile s-au cules și deja mustul s-a înăsprit. Mergem în podgoria Dealu Mare, în localitatea prahoveană Gura Vadului, pentru a descoperi micile secrete ale producătorilor de vin.
Reportaj Europa fm, reporter Elena Tudor
La început de octombrie am descins la una din cele mai noi crame din Dealul Mare, Licorna Winehouse. O cramă la care, culmea, Vinul.Ro nu ajunsese până acum. Sigur, ceva-ceva ştiam noi, că doar ni s-au mai întâlnit paşii cu Virgil Harabagiu şi cu Gabi Lăcureanu, dar una este să asculţi poveşti şi alta e să vezi realitatea cu ochii tăi. Şi cam ai ce să vezi la Licorna… Sigur, unii, mai cunoscători, s-ar putea să ridice obiecţii faţă de o afirmaţie din paragraful de mai sus, mai precis „una din cele mai noi crame”.
Publicație: Vinul.ro Autor: Horia Hasnaș
Asteptarile au fost mari aici, inca din prima zi cand Gabi Lacureanu a pus piciorul in pragul cramei, insa in vinuri lucrurile se misca in ritmul anotimpurilor, al vintage-urilor mai ploioase sau mai insorite si chiar al vanzarilor/listarilor, vocea pietei fiind de luat in calcul. Fara sa consider mai prejos ce s-a facut pana acum, cred ca vinul de fata e linia dupa care trebuie sa privim cand asociem 100% numele oenologului cu termenii Licorna, Serafim si altii care vor aparea in curand, pentru ca se lucreaza la mai multe game si vinuri pretentioase.
Publicație: berbecutio.blogspot.ro, Autor: Mihai Vasile
Licorna Winehouse este o crama in apropiere de Mizil. De la drumul national se taie orasul inspre dealuri, se ajunge la Budureasca, dupa care se merge pret de vreun kilometru, pe un drum pietruit, prin via lor. Locul, foarte ingrijit de altfel, contine doua cladiri: o hala moderna in care se gaseste crama, bine proportionata celor 20 de hectare exploatate (plus cateva "inchiriate"), ticsita cu "aparatura" de ultima generatie, tancuri de fermentatie din inox dar si din lemn.
Publicație: lucruribune.blogspot.ro, Autor: George Mitea