Noutăți

Apariții în presă

“Aurul roșu” de la Decanter duce Licorna Winehouse în fruntea plutonului din Dealu Mare

“Aurul roșu” de la Decanter duce Licorna Winehouse în fruntea plutonului din Dealu Mare

15.07.2018

vinul.ro, decanter, medalie de aur, BASF

Cu vinul Bon Viveur 2014 roșu medaliat cu Aur la Decanter în primăvară (singurul vin roșu românesc cu această recunoaștere) și Argint la aceeași competiție pentru Serafim Fetească neagră 2015 și Tămâioasă românească 2016, Licorna Winehouse este prima cramă românească în măsură să confirme o “recoltă bogată” în 2018. O recoltă de medalii, căci până la strugurii din acest sezon mai e vreme. Am stat de vorbă cu Gabi Lăcureanu, enologul cramei, și am aflat că veștile de la micul producător sunt chiar mai spectaculoase.

95, 91 și 90 puncte la prestigiosul concurs Decanter World Wine Awards pentru vinurile Licorna

„Vestea că am obținut aceste medalii ne-a găsit chiar la London Wine Fair, unde, în perioada 21-23 mai, am participat la standul colectiv Premium Wines of Romania. Reușita de la Decanter a adus la standul nostru membri din juriu, Masters of Wine, jurnaliști și pasionați de vin, dar ceea ce mă bucură în mod special este faptul că Bon Viveur, gândit ca un vin de creație, care să reprezinte modul în care definesc eu cupajul, a fost apreciat de un juriu atât de exigent și de celebru”, spune Gabriel Lăcureanu, enologul Licorna Winehouse. Cele trei vinuri ale sale au obținut “scoruri” onorante: 95 puncte pentru asamblajul emblematic al cramei, Bon Viveur, medaliat cu aur; 91 puncte pentru Tămâioasa românească; și 90 puncte pentru Serafimul 2015 – o semnalizare internațională foarte promițătoare pentru potențialul soiului românesc Fetească neagră*.

* De menționat, aici, că același vin – Serafim Fetească neagră 2015 – a obținut Marea Medalie de Aur și la Premiile de excelență Vinul.Ro de anul trecut, ca și distincțiile de “Best in show” la categoria sa de soi și titlul de “Vinul roșu al anului”. Ceea ce l-a făcut pe Lăcureanu, practic, doi ani la rând “enologul anului în România” la Premiile de excelență ale revistei noastre.

Citiți continuarea articolului AICI.

Distribuie acest articol

© 2022 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising