Noutăți

Noutăți

ANNO Cabernet Sauvignon 2014, cel mai bun vin roșu în concursul ”Povești cu vinuri românești”

ANNO Cabernet Sauvignon 2014, cel mai bun vin roșu în concursul ”Povești cu vinuri românești”

12.05.2017

ANNO, Cabernet Sauvignon 2014, Gabi Lăcureanu, BASF, Povești cu vinuri românești

ANNO Cabernet Sauvignon 2014 a fost desemnat cel mai bun vin roșu produs de o cramă mică, la concursul organizat de BASF ”Povești cu vinuri românești”. Este al doilea an consecutiv în care Licorna Winehouse primește un trofeu în această competiție. Anul trecut, cel mai bun vin roze din concurs a fost Serafim Roze 2015.

Concursul este cu atât mai important cu cât presupune două etape de selecție: una regională și apoi una națională. La final, este ales câte un câștigător la fiecare categorie: roșu, alb, roze. În acest an, premiul constă in utilaje sau servicii de comunicare în valoare de peste 6000 de euro.

Premiul pentru câștigătorul la categoria vin roșu a fost decernat de către Bernard Wolff, head of Wine Cellar BASF Germania, membru al juriului. ”De obicei, când participăm la concursuri, le plătim noi, data aceasta noi suntem cei plătiți. Felicitări celorlalți concurenți la acest concurs, mulțumesc juriului, mulțumesc companiei BASF și cinste vouă că ne aflăm aici, într-un loc atât de minunat, aș putea spune magic” - a declarat enologul cramei Licorna, Gabi Lăcureanu, în momentul primirii premiului. 

Gala de premiere avut loc pe data de 10 mai, la Hotelul Hilton, Sibiu. Juriul a fost format din membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România și specialiști din domeniului viei și vinului ai companiei BASF din Germania. La fiecare categorie, în finală au intrat câte 12 vinuri, câte trei din fiecare regiune viticolă a țării (Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania), astfel în finală au intrat în total 36 de vinuri, reevaluate în dimineața zilei de 10 mai, la Sibiu. Alături de Licorna Winehouse, câștigătoare la categoria roze și alb au fost două vinuri create la Domeniul Vlădoi. 

Compania BASF va achiziționa din vinurile premiate pentru a le vinde în magazinul propriu din crama pe care o deține în Germania. 

Citiți aici reportajul de eveniment de pe site-ul BASF

Distribuie acest articol

© 2024 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising