Noutăți

Noutăți

Gabi Lăcureanu, desemnat Enologul Anului de revista Vinul.ro

Gabi Lăcureanu, desemnat Enologul Anului de revista Vinul.ro

30.08.2016

Gabriel Lăcureaanu, enologul anului, vinul.ro

Gabriel Lăcureanu, cel care creează vinurile la Licorna Winehouse, a fost desemnat Enologul Anului 2016 de către cea mai longevivă revistă de cultura vinului din România, Vinul.ro. Onorantul premiu a fost acordat în cadrul galei International Wine Contest Bucharest, de la Palatul Bragadiru din București.  

Iată cum argumentează reprezentanții revistei alegerea lor: Am considerat că activitatea actuală a tânărului doctor în oenologie Gabriel Lăcureanu – la Licorna Winehouse – dar și la cramele unde a lucrat în trecut și care a fost recunoscută prin medaliile și punctajele obținute de vinuri produse de el în diverse podgorii sau microclimate justifică pe deplin titlul acordat. - Vinul.ro

La același eveniment, revista Vinul.ro a oferit diplome și pentru ”Vinurile remarcabile din soiuri românești”. Fetească albă Serafim 2014, realizată de Gabi Lăcureanu la Licorna Winehouse a fost printre aceste vinuri.

Din 2008, Gabriel Lăcureanu a realizat vinuri la Crama Basilescu, apoi Intervitt și, din 2014, la Licorna Winehouse. În 2015 a obținut titlul de doctor în enologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași, cu lucrarea: Studiul potențialului oenologic al soiului Busuioacă de Bohotin în condițiile podgoriei Dealu Mare. 

Distribuie acest articol

© 2024 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising