Noutăți

Noutăți

Licorna Winehouse, al treilea an consecutiv pe podiumul concursului ”Povești cu Vinuri Românești”. La această ediție, cu vinul Fetească Neagră Serafim, 2015

Licorna Winehouse, al treilea an consecutiv pe podiumul concursului ”Povești cu Vinuri Românești”. La această ediție, cu vinul Fetească Neagră Serafim, 2015

27.04.2018

Serafim, Fetească Neagră 2015, Povești cu vinuri românești, BASF

Licorna Winehouse a devenit laureată, pentru al treilea an consecutiv, la concursul ”Povești cu Vinuri Românești”, organizat de BASF, unde este premiat doar câte un vin din fiecare categorie: alb, roșu și rose. La ediția din 2018, distincția ”Cel mai bun vin roșu din concurs” a fost câștigată de vinul Fetească Neagră din gama Serafim, recolta anului 2015. Același vin care, recent, a obținut Marea Medalie de Aur la concursul ”Premiile de Exceleneță Vinul.ro”

”Chiar dacă am fost printre câștigători la primele două ediții, nu pot spune că nu am avut emoții și în acest an. Ca degustător de vinuri și enolog, sunt invitat și în calitate de jurat în diverse concursuri. Așa că, știu ce presiuni sunt asupra unui juriu, cât de atent trebuie să fie la toate detaliile, în cadrul evaluărilor și în același timp trebuie să facă selecții contra cronometru. Într-o comisie, sunt 5 degustători diferiți, cu cinci organe diferite de analiză, cu diferiți parametri de evaluare. Când vinul tău reușește să îi convingă pe fiecare în acele 2-3 minute, cât timp stă în pahar, este cu adevărat o victorie” - a declarat enologul Gabriel Lăcureanu.

Ca în fiecare an, diploma de câștigător este însoțită și de un premiu în valoare de 6.000 de euro care să acopere achiziția unui utilaj agricol sau o acțiune de marketing și promovare pentru cramă. Cu premiul din 2016, obținut la categoria Roze, cu Vinul Serafim 2015, am realizat două etichete pentru vinurile noastre. În 2017, am obținut marele premiu la categoria vin roșu, cu un Cabernet Sauvignon din  Colecția ANNO, recolta 2014 și am cumpărat un utilaj. Pentru acest an, vom opta pentru niște acțiuni de marketing care să ducă mai departe notorietatea mărcii și vinurilor produse la Licorna Winehouse.

Alături de enologul Licorna Winehouse au urcat pe scenă enologii de la Domeniile Dealu Mare Urlați, pentru cel mai bun vin rose din concurs și Viticola Corcova pentru victoria în categoria vinurilor albe. 

Finala națională a concursului și gala de premiere au avut loc la Cluj Napoca. Cele trei vinuri premiate au fost selectate din 36 de vinuri finaliste, de către un juriu profesionist format din membri ai Asocieției Degustătorilor Autorizați din România. Evaluarea s-a făcut conform criteriilor utilizate în competiții internaționale de vin.

Distribuie acest articol

© 2021 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising