Noutăți

Noutăți

Roze 2015 Serafim de la Licorna a fost desemnat cel mai bun vin roze de BASF

Roze 2015 Serafim de la Licorna a fost desemnat cel mai bun vin roze de BASF

30.08.2016

cel mai bun roze, SERAFIM Roze 2015, concurs BASF

Vinul Rose 2015 din Gama Serafim a fost desemnat cel mai bun vin roze la concursul organizat de BASF: ”Povești cu vinuri românești”. Concursul și-a propus să premieze micii producători din România care dețin până în 100 de hectare de vie. Compania BASF a premiat trei vinuri, unul roșu, unul alb și unul roze cu câte un pachet de promovare a afacerii în valoare de 5000 de euro.

Concursul a avut patru etape regionale prin care au fost desemnate vinurile finaliste, trei pentru fiecare categorie: alb, roze, roșu. Marea finală a avut loc la Alba Iulia unde juriul a evaluat 35 de probe conform sistemului de punctaj folosit la toate concursurile internaționale. 

Juriul a descris vinul rose de la Licorna Winehouse astfel: "rosé onion, dar si aromele florale si cele de fruct, date tocmai de soiurile care fac parte din cupaj". Din juriul concursului au făcut parte enologi, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România.    

Gabriel Lăcureanu enologul Licorna Winehouse care a creat vinul apreciat ca cel mai bun roze la concursul BASF a declarat, citat de agrinet.ro: "E primul concurs la care rezultatul chiar are un impact pozitiv asupra viticultorului mic si mijlociu, îl ajuta sa se promoveze. Nici un alt concurs din Romania nu a mai facut asta pana acum. Nimeni nu a mai oferit ca premii si altceva, în afara de diplome si medalii. Asta e cel mai important, ajutorul acordat producatorilor mici si mijlocii"

Distribuie acest articol

© 2024 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising