Istoric

Licorna Winehouse

ISTORIE

Crama, așa cum poate fi admirată în prezent, a fost deschisă în 2013, însă locul s-a îmbogățit de poveste mulți ani înainte ca Licorna să fie o inspirație pentru nume.

Localnicii spun că mai bine de 100 de ani în urmă, soții Nicolae și Elena Nicolau au hotărât să-și construiască o cramă pe acest loc. Nicolae Nicolau îl visase pe domnitorul Constantin Brâncoveanu care îi cerea să clădească o cramă unde să facă un vin negru  precum cocoșul din curtea acestuia.

Cât despre vinul negru solicitat de domnitor, se face și în prezent, iar crama nu a ieșit din basm și poartă numele de Licorna Winehouse.

Crama - Licorna Winehouse
 
Conacul - Licorna Winehouse

CONACUL

Conacul ce face parte din complexul Licorna Winehouse a aparținut familiei Nicolau și reprezenta pentru aceștia locul unde își înnobilau producția de struguri pe care o realizau în timpul anului. Acesta a fost construit între anii 1907 - 1909 cu pietrari italieni care, în acele vremuri, erau învățători în arta sculpturii pietrelor pentru localnicii tohăneni.

Dacă ar putea povesti, fiecare piatră ar spune unele dintre cele mai frumoase întâmplări la care au fost martore și astfel am putea afla noi taine despre meșteșugul vinului. Astăzi, în aceeași pivniță, la maturarea vinurilor participă 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar, împreună cu trei budane destinate catifelării vinului roșu, de 2000 de litri și de 3000 de litri.

 

CENTRUL DE VINIFICAȚIE

Centrul de vinificație a fost construit în 2013, cu o capacitate de prelucrare a strugurilor de 150 tone anual. Este echipat cu tehnică de vinificație din cea mai nouă, iar accentul este pus pe vinificația vinurilor roșii. Strugurii albi din parcelele ce dețin soiuri valoroase, care pot ajunge la valoarea maximă de calitate în unii ani, sunt de asemenea prelucrați în vase de lemn de stejar franțuzesc cu o supraveghere atentă și pe o durată mai mare de timp.

Capacitatea liniei de îmbuteliere este de 1000 de sticle/oră, iar operațiunea de îmbuteliere se efectuează în cele mai riguroase condiții de igienă, într-un spațiu special amenajat în cadrul centrului. Vinurile proaspăt îmbuteliate beneficiază de o perioadă de învechire de minimum două luni. Abia apoi ajung pe piață.

Depozitul de produse este compartimentat în două zone: una pentru învechirea sticlelor cu vin, iar cealaltă pentru stocarea produselor pregătite de livrare. Ambele zone integrează aproximativ 100.000 sticle în cele mai corecte condiții de temperatură și umiditate.

Centru de vinificatie - Licorna Winehouse

© 2024 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising