Producerea strugurilor

PRODUCEREA STRUGURILOR

Pentru a  obține un vin cu adevărat bun, suntem atenți mai întâi la strugurii pe care îi producem.

Licorna Winehouse deține plantații de vârstă medie nouă ani (anul 2015), cărora, în funcție de specific, li se aplică tehnici de îngrijire și întreținere pe tot parcursul anului.

Tehnologia folosită ne ajută să ne atingem obiectivele: acumularea compușilor gustativi și aromatici în boabele strugurelui și menținerea strugurilor sănătoși. Limităm la minimum aplicarea unor tratamente în vie, pentru a crește struguri calitativi, fără a afecta bunăstarea plantei.

Prin operațiunile specifice soiurilor de viță de vie din plantație (tăierea de rodire, normarea strugurilor aflați în pârgă și desfrunzitul) ne propunem să ne încadrăm în următorii parametri de calitate în vederea obținerii vinurilor de clasă.

Soiurile Sauvignon-ul blanc și Feteasca albă vor intra în vegetație cu o încărcătură de rod de 12-13 ochi pe m2, potențial productiv de 8-10 tone la hectar (4.545 plante/la hectar).

Soiul Tămâioasă românească – 10-12 ochi m2, potențial productiv de 6-8 tone la hectar (4.545 plante/hectar)

Soiul Fetească neagră – 12-14 ochi pe m2, potențial productiv de 8-10 tone la hectar (4.545 plante/la hectar)

Soiul Merlot – 12-14 ochi pe m2, potențial productiv de 8-10 tone la hectar (5.000 plante/la hectar)

Soiul Cabernet sauvignon – 10-12 ochi pe m2, potențial productiv de 6-8 tone la hectar (4.545 plante/la hectar)

În funcție de condițiile climatice ale anului viticol și de dezvoltarea plantelor, se poate interveni cu tratamente și lucrări ,, în verde” individual pe fiecare parcelă și soi.

© 2024 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising