Producerea vinului

PRODUCEREA VINULUI

După obținerea strugurilor sănătoși Licorna și cu caracteristicile de maturitate îndeplinite, începe procesarea acestora în câteva etape de atenție sporită.

RECOLTATUL - este realizat exclusiv manual și cu o presortare a strugurilor sănătoși încă din vie. Trierea – pe banda de sortare a strugurilor, operațiune prin care se îndepărtează frunze și ciorchini uscați, precum și eventuali struguri necorespunzători.

DESCIORCHINAREA - eliminarea masei care dă caracterul de iarbă și tanini verzi.

ZDROBIREA - se realizează doar în anumiți ani, când sucul din boabele de strugure este foarte concentrat.

PRESAREA - se realizează treptat, iar randamentul mustului din struguri nu depășește 55%.

DEBURBAREA - are loc doar static, la temperaturi scăzute, cu ajutorul enzimelor de deburbare.

FERMENTAREA VINULUI - are loc cu sușe de levuri selecționate  specifice soiului și este monitorizată atât din punct de vedere al temperaturii, cât și al transformării zaharurilor sub acțiunea oxigenului în alcool etilic cu eliminarea dioxidului de carbon.

Vinul Licorna obținut urmează o limpezire și o maturare de la sine fără intervenții agresive. Singurul șoc pe care îl suferă produsul este cel inevitabil din timpul îmbutelierii.

© 2017 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising