Terroir Licorna

Terroir

Calitățile vinului Licorna date de terroir reprezintă mixul unor factori precum: soiul de viță adaptat favorabilității terenului, amprenta anului climatic și a viticultorului  și, desigur, a celui care dă tușa în cramă. Pentru a crea vinurile Licorna Winehouse toată echipa lucrează cu pricepere, atenție și, bineînțeles, răbdare.

Vinuri Licorna Winehouse

Descriere parcele și poziționarea lor

Localizarea plantațiilor de viță de vie este la mijlocul distanței între satele Gura Vadului și Vadu Săpat, Județul Prahova. Plantația face parte din centrul viticol Tohani, podgoria Dealu Mare și este amplasată la o altitudine de 215 m.

Soiurile plantate pe cele 30 de hectare sunt Sauvignon blanc, Fetească albă, Chardonnay, Tămâioasă românească, Fetească neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Detalii
Soiuri vinuri Licorna

Soiuri, clone și amplasare

Plantarea soiurilor în domeniul Licorna Winehouse s-a realizat în urma unui studiu al potențialului viticol și enologic al zonei, atât din punctul de vedere al poziționării soiurilor pe pantele înclinate, cât și al factorilor climatici, ca medie a ultimilor 15 ani.

Altoirea soiurilor s-a realizat împreună cu o echipă de viticultori italieni, iar recoltarea coardelor pentru altoi s-a efectutat din soiurile aclimatizate în Dealu Mare.

Detalii
 
 
Producerea strugurilor Licorna

Producerea strugurilor

Licorna Winehouse deține plantații de vârstă medie 9 ani (anul 2015), cărora, în funcție de specific, li se aplică tehnici de îngrijire și întreținere pe tot parcursul anului.

Detalii
Producerea vinului Licorna

Producerea vinului

După obținerea strugurilor sănătoși și cu caracteristicile de maturitate îndeplinite, începe procesarea acestora în câteva etape de atenție sporită.

Detalii
Vinul Serafim Licorna

Degustarea vinului

O degustare a vinului Licorna reprezintă o analiză care implică toate simțurile și cere respectarea unor pași. Vezi care sunt pașii pentru savurarea unui vin Licorna.

Detalii

© 2024 LICORNA WINEHOUSE

ANPC

by Artvertising