În inima unei regiuni pitorești, acoperite cu viță de vie, se afla o cramă cu o poveste ce țesea legături între trecut și prezent. Crama Licorna, așa cum o știm astăzi, a fost deschisă în 2013, dar sufletul său a fost clădit cu mult înainte, purtând amintiri de secole. Localnicii cunosc povestea soților Nicolae și Elena Nicolau, care, cu mai bine de 100 de ani în urmă, au visat la realizarea unei crame pe acest pământ sacru. Se spune că într-o noapte senină, Nicolae a avut un vis straniu: domnitorul Constantin Brâncoveanu i-a apărut în vis, cerându-i să construiască o cramă în care să se facă un vin negru, asemenea cocoșului din curtea sa. Cucerit de viziunea regală, Nicolae i-a povestit Elenei despre visul său, iar împreună au hotărât să transforme acel vis în realitate.Au început să adune resurse, să planifice cu meticulozitate și să colinde ținuturile pentru a învăța arta vinificației.
RECOLTARE - DESCIORCHINAREA - ZDROBIREA
PRESAREA - DEBURBAREA - FERMENTAREA
Este o etapa crucială în vinificație, care influențează atât culoarea, gustul, cât și aroma vinului.
Procesul prin care vinurile sunt evaluate din punct de vedere olfactiv, vizual și gustativ.
550 lei
Îmbină farmecul arhitecturii de epocă cu facilități moderne, asigurând o experiență confortabilă și elegantă pentru oaspeți.
550 lei
Oferă o experiență relaxantă, cu vedere directă spre podgorie. Este ideală pentru o escapadă romantică sau un sejur de relaxare.
Experiențe autentice: degustări și tururi de cramă La Crama Licorna, la noi pasiunea pentru vin este la ea acasă!
Unde invitații pot descoperi procesul de vinificație și secretele vinurilor de excepție.
Telefon: +40-372710710